top image
Content Management Powered by CuteNews
Sami Inkiläiselle Ahvenistolta tuplavoitto ja mestaruus
Historic Race päätapahtumassa Ahvenistolla jaettiin Mini 1000 CUP kauden viimeisimpiä pisteitä. Molemmat kilpailulähdöt ajettiin kuivalla radalla vaikka vettä saatiinkin välillä taivaalta.

Aika-ajoissa nopeinta vauhtia piti Sami Inkiläinen, joka päihitti Janne Havisen 0.271 ja CUP:n ulkopuolella ajavan Pekka Pohjanperän 0.770 sekunnin erolla. Sami Hyrske oli neljäs ja toinen vieraskuljettaja Kimmo Joutvuo viides vajaan sekunnin kärjestä. CUP:n kakkospaikkaa vielä havitellut Jouni Eskola vajosi kuudenneksi.

Aika-ajon tulokset

Ensimmäinen Minien kilpailulähtö oli lauantain viimeinen kilpailutapahtuma. Sami Inkiläinen karkasi heti lähdöstä omille teilleen, eron ollen kisan aikana jo parhaimmmillaan muutama kymmenen metriä. Renkaat ilmeisesti alkoivat kuitenkin loppua ja Havinen kuroi eron lopussa kiinni sitä ollen maalissa enää 0.363 sekuntia. Haviselle siis kakkospokaali. Havisen perässä taistelivat vieraskuljettajat Pohjanperä ja Joutvuo joista Pohjanperä vei voiton nousten kolmannelle pykälälle.

Seitsemännellä kierroksella Tarun mutkassa oli loppukisan pientä hässäkkää Lauri Riekkolan kaadettuaan ajokkinsa katon kautta ympäri ja auto jäi poikittain keskelle rataa. Riekkola selvisi tilanteesta niskakivuilla ja henkisillä mustelmilla. Riekkolan lipsautuksen voi katsoa takana ajaneen Jeremi Mattssonin in-car videosta (kohdassa 9:40). Itse kaatoa filmillä ei näy.

Jouni Eskola jäi tuloksissa Havisen taakse ja hopeasija CUP:ssa alkoi luisua jo lopullisesti käsistä. Sami Hyrske ajoi hyvä kisan ollen kuudes ja Mikko Luomanperä oli seitsemäs. Jukka Inkiläinen ajoi sijalle kahdeksan. Jukka Kankaanmäki oli yhdeksäs ja kolhiintuneella autolla Markku Kivinen kymmenes. Kivinen sai palan rengasvallia päälleen kun Riekkola suistui radalta.

1. lähdön tulokset

Toinen kilpailulähtö ajettiin tuttuun tapaan sunnuntaina. Aamun lämmittelyajot kierrettiin märällä radalla. Kimmo Joutvuo piti aamulla sellaista vauhtia yllä että oksat pois. Eroa toiseksi nopeimpaan lähemmäs kaksi sekuntia!

Päivän mittaan rata kuivui ja kun oli Minien lähdön vuoro taivas oli täynnä tummia pilviä. Viime hetkiin asti kaikki pitivät märän kelin renkaita "hollilla", mutta loppujen lopuksi kilpailu päästiin ajamaan kuivalla radalla.

Toisesta startista puuttuivat Lauri Riekkola, joka ei saanut autoaan ajokuntoon kaadon jäljiltä. Markku Kivisen ja Jouni Lempisen autot saivat kipeää aamun lämmittelyajossa. Myöskään Anton Hedberg ei saapunut viivalle.

Paalupaikalta kisaan starttasi Jeremi Mattsson, joka ehti kierroksen verran nautti vetojuhdan hommista, kunnes Jukka Kankaamäki otti piikkipaikan haltuunsa. Toisella kierroksella johtaja vaihtui kun kukapas muukaan kuin Sami Inkiläinen otti paikan haltuunsa ja veti letkaa ruutulipulle asti. Eroa maalissa kakkoseen 6,1 sekuntia ja Inkiläinen tuuletti Mini 1000 CUP mestaruutta toisella kokonaan ajetulla kaudellaan! Tehtiinkö tässä historiaa sarjan nuorimpana mestarina? - se pitää kaivaa historian kirjoista...

Kankaanmäki kurvaili pari kierrosta toisella sijalla kunnes kaksikko Havinen - Joutvuo kiilasi edelle. Kaksikko taisteli tiukasti loppuun asti Joutvuon ollessa kaksi kymmenystä nopeampi. Jouni Eskola tuli maaliin kannoillaan Jukka Kankaanmäki neljän kymmenyksen päässä.

Kuudennen sijan sai Luomanperä nipistettyä itselleen ratakonkari Jukka Inkiläiseltä viimeisellä kierroksella. Sami Hyrske oli kahdeksas, Jeremi Mattsson yhdeksäs ja Tomi Tuokko kymmenes.

Jani Hotakaisen viikonloppu päätyi lähtösuoran päähän rengaskasaan kahdeksannella kierroksella. Jarrutuskohdassa kun jarrupoljin kolahtaa lattiaan ei paljon ole tehtävissä.

2. lähdön tulokset

Summa summaarum. Sami Inkiläinen lunasti kahdeksalla voitolla ja kahdella kakkossijalla itselleen mestaruuden jo ennen kauden viimeistä Alastaron kilpailua. Havinen varmisti kahdella voitolla, viidellä kakkossijalla ja yhdellä kolmossijalla itselleen kokonaispisteissä hopean värisen mitalin. Jouni Eskola on ajanut myös koko kauden tasaisesti ja varmistanut jo kolmossijansa.

Kolmen parhaan jälkeen olevat sijat ovat vielä täysin auki ja nämä tullaan ratkaisemaan Alastaron yhdessä 15 kierroksen kilpailulähdössä. Vahvin ote Nelossijasta on Mikko Luomanperällä ja Jukka Kankaanmäellä. Jeremi Mattssonilla ja Reima Heinäjoella on hyvät mahdollisuudet viidenteen sijaan ja myös Jouni Lempisellä ja Markku Kivisellä on tuohon soppaan sanansa sanottavana.

Historic kerhokilpailu ajetaan Alastarolla lauantaina 26.9, jolloin ohjelmassa on yksi 15 kierroksen kilpailulähtö. Sunnuntaina ei ajeta ollenkaan.
Kirjoitettu 31.8.2009, Mikko
MRL, 2.9.2009 05:29
No näinhän se olikin että Sami ajoi viime vuonna koko satsin. Raportti viilattu tämän harhaanjohtavan tiedon osilta. Kyllähän sulle vois voitosta 150 pistettä antaa, mutta ei yhtään enempää ettet mee musta ohi laughing
Badoer (Kimi), 1.9.2009 22:39
Tiukkaa on ketkä saa pienet numerot. Sami ajoi jo viime vuonna koko sarjan. Kaikki Alastaroon, jos ei muuta niin voi vilkuttaa vaimolle 15 kertaa.
Saanko 150 pistettä jos voitan?
Nimi:
Hymiöt: smile wink wassat tongue laughing sad angry crying 

| Unohda minut
1

Tästä puhutaan...

Lorainefups kirjoitti 29.10.2015
Top online pharmacy to Order Losec Visa...

BennettMr kirjoitti 27.10.2015
http://volcanogrup.com/media/category.ph...

KatelynRor kirjoitti 26.10.2015
Medicine Allegra Empty Stomach Viagra N...

Ronniebig kirjoitti 26.10.2015
klo.lesley.edu/wp-content/uploads/2014/0...

Natashawemi kirjoitti 19.10.2015
Norvasc Benefits Cats Sham Allergy...


Päivitetty: 17.9.2015 16:18:55.