top image
Content Management Powered by CuteNews
Legends Festival paketissa - Havinen uusi mestaruuden

Warmup ajettiin aamulla ja todellisesta lämmittelyajosta oli kysymys. Sää oli verran kylmä että muutaman kierroksen sai radalla ruuvata ennen kun sormet ja varpaat lämpesivät - moottorista puhumattakaan. Noh eipä tarvinnut kenenkään taistella lämpöongelmien kanssa. Turun Jouni Lempinen jättäytyi warmupista pois, "pannuhuoneesta" kuulemma kuului epäilyttävä vingahdus kytkintä painettaessa. Lempinen piti kyllä perjantaina sen verran hyvää vauhtia, että kulkupuolesta ei tarvinnut huolehtia.

Kovinta vauhtia aamulla piti Tampereen UA:n Jouni Eskola ajamalla ajan 1:27.732. Toiseksi ajoi Vetelin UA:n Jani Hotakainen ajalla 1:28.252. Hotakainen oli näyttänyt saavan Botniaringille aivan uutta vauhtia kevään kisaan verrattuna. Kauden aikana tehty ankara kehitystyö siis varsin onnistunutta. Kolmanneksi paras lämmittelijä oli Janne Havinen jääden Eskolasta n. viisi sekunnin kymmenystä.

Kymmenen kärki kokonaisuudessaan:

 1. Jouni Eskola
 2. Jani Hotakainen
 3. Janne Havinen
 4. Jeremi Mattsson
 5. Jukka Kankaanmäki
 6. Sami Hyrske
 7. Jussi Kankaanmäki
 8. Mikko Luomanperä
 9. Jukka Oja
 10. Sami Inkiläinen
Aika-ajo oli heti puolen tunnin jälkeen Warmupista, joten "motti" ainakin oli valmiina kuritukseen. Aikaa ajaa oma huippuaika oli tuttu 15 minuuttia. Huippuajasta voitiinkin puhua, kun Janne Havinen repäisi haamuajan 1:26.687. Tässä syy miksi isä Havinen myhäili aika-ajon jälkeen tyytyväisenä pullakahvilla Botniaringin kahviossa. Tuolla ajalla kuitattiin siis reilusti paalupaikka. Jouni Lempinen ajoi toiseen ruutuun, autossa ei siis mitään suurempia ongelmia. Jouni Eskola survoi itsensä kolmanteen lähtöruutuun ennen Mini Cupin nuorisoparivaljakkoa Sami Inkiläistä ja Jeremi Mattssonia. Reima Heinäjoki myös hyvin menossa mukana seitsemännellä sijalla. Reima siis kahdella eri ajokilla lauantain menossa mukana.

Aika-ajon tulokset:

 1. Janne Havinen
 2. Jouni Lempinen
 3. Jouni Eskola
 4. Sami Inkiläinen
 5. Jeremi Mattsson
 6. Sami Hyrske
 7. Reima Heinäjoki
 8. Jussi Kankaanmäki
 9. Jani Hotakainen
 10. Jukka Inkiläinen
 11. Mikko Luomanperä
 12. Kari Hartus
 13. Jukka Oja
 14. Lauri Riekkola
 15. Ismo Torppa
 16. Teemu Hartus
 17. Matti Lehtokari
 18. Matti Riekkola
 19. Antti Harju
Ensimmäinen kilpailulähtö starttasi 1,5h aika-ajon jälkeen. Pientä alustasäätöä oli mahdollista harrastaa, mutta paljon muuta ei ollut tehtävissä. Ismo Torppa joutui harmillisesti jättämään ensimmäisen lähdön väliin. Starttimoottori jumitti juuri ennen h-hetkeä, eikä vikaa enää ehtinyt korjata kun muut olivat jo lämmittelykierroksella.

Ensimmäistä kertaa pitkään aikaan lähtö suoritettiin ilman lähtövaloja. Lähettäjä joutui siis ruumiillisen työhön, lippu nousi hitaasti ylös ja sitten salamana alas. Lipun alasmenon merkiksi joka hopassa kaasulätkä painui peltiin kiinni. Kärkijoukko sai tasaisen startin ja Havisen johdolla kurvattiin ensimmäisiin mutkiin. Lähdön aikana kukaan ei kärkipaikkaa ei enää päässyt uhkaamaan ja Vaasan jannu jätti muut taistelemaan himmeämmistä mitaleista. Sijoilla 2-5 ajaneet ajoivat nätissä jonossa koko lähdön ja aika niukasti nähtiin paikkojen vaihtelua. Näin Jouni Lempinen kuittasi kakkossijan ja Jouni  Eskola kolmannen paikan. Tämä tarkoitti jo sitä että Haviselta vaadittaisiin totaalinen epäonnistuminen mestaruuden menettämiseen. Samoin Lempisellä alkoi olla jo varma kakkossija plakkarissa. Eskola Cupin kolmannella sijalla saa vielä jatkaa pisteiden metsästystä sillä Jukka Kankaanmäellä on vielä mahdollisuus riistää pronssimitali.

Neljännelle sijalle ajoi kauden parhaaseensa yltänyt Jeremi Mattsson, joka viidenneksi sijoittuneen  Sami Inkiläisen kanssa pitivät hyvää vauhtia yllä jo perjantain harjoittelussa sekä aika-ajossa.

Kari Hartus oli myös löytänyt mukavasti vauhtia valkoiseen kilpuriinsa ja ajoi kahdeksannelle sijalle.

'Kärkiviisikko lähtö 1

Ensimmäisen kilpailulähdön tulokset:

 1. Janne Havinen
 2. Jouni Lempinen
 3. Jouni Eskola
 4. Jeremi Mattsson
 5. Sami Inkiläinen
 6. Jussi Kankaanmäki
 7. Jukka Kankaanmäki
 8. Kari Hartus
 9. Jani Hotakainen
 10. Jukka Oja
 11. Mikko Luomanperä
 12. Reima Heinäjoki
 13. Lauri Riekkola
 14. Sami Hyrske
 15. Teemu Hartus
 16. Matti Lehtokari
 17. Matti Riekkola
 18. Antti Harju
 19. Jukka Inkiläinen (DNF)
 20. Ismo Torppa (DNS)

'mini_konepelti_irti'
Luomanperän konehuone haukkasi raitista ilmaa ensimmäisessä lähdössä

Toiseen kilpailulähtöön järjestäydyttiin reilut pari tuntia ensimmäisen jälkeen. Hiki oli juuri sopivasti ehtinyt kuivahtaa, jos hien oli pintaan saanut. Lähtöjärjestys toiseen lähtöön oli jälleen käännetty ensimmäisen lähdön kymmenen nopeimman ajan ajaneen kesken. Jukka Oja jälleen kerran paalupaikalla, Janne Havinen sijalla 10.

Ensimmäisellä kierroksella hurjimman nousun teki Jouni Lempinen joka vielä teki kaikkensa saadakseen revittyä piste-eroa Haviseen pienemmäksi. Seitsemän sijan nousu ensimmäisellä kierroksella varsin miehekäs suoritus ja Turun mies pääsi keulille ajamaan muilta karkuun.Eskola,Lempinen,Mattsson'
Kierrosten edetessä Havinen kuitenkin tasaisesti napsi sijoituksia yksi kerrallaan ja maaliviivalla hävisi Lempiselle vain yhden sekunnin kymmenyksen. Tämä sinetöi Vaasalaiselle varman mestaruuden tältä kaudelta ja varman hopean Lempiselle. Myös Jouni Eskolalla oli paikka varmistella omaa kolmatta sijaansa, mutta toisin kävi. Eskolan vauhti hyytyi toisen lähdön seitsemännelle sijalla ja kun Jukka Kankaanmäki ajoi viidenneksi, taistelu pronssimitalista jatkuu edelleen kauden päätöskilpailussa Alastarolla.
Oja,Kankaanmäki
Jukka Oja, Jussi Kankaamäki ja Mikko Luomanperä kävivät toisessa lähdössä kiivasta kamppailua kymppi ja ysi sijasta.

Jeremi Mattsson alkaa loppukaudesta pääsemään vauhtiin. Mies paransi kauden parasta sijoitustaa vielä pykälällä sijoittumalla kolmanneksi. Mattssonin vanavedessä hiillosti jälleen Sami Inkiläinen jääden kuitenkin neljännelle sijalle. Hyvien sijoitustensa johdosta Mattsson nousi kokonaistilanteessa kahdeksannelle sijalle ja Inkiläinen nappasi Hyrskeen päänahan nousemalla viidenneksi.

Sami Hyrskeelle viikonloppu oli pettymys. Ensimmäisessä lähdössä menoa haittasi kytkimen kenkkuilu. Pelkällä nelosvaihteella tuskin tehdään parasta tulosta. Toisessä lähdössä Hyrske oli ottavana osapuolena lähtösuoralle kääntyvässä mutkassa ja vanteen rikkoutuminen johti keskeytykseen. Pyöreät nolla pistettä Hyrskeen saldona siis Legends Festivalista ja sija kokonaispisteissä putosi pari pykälää alemmas sijalle kuusi.

'Kärkiviisikko lähtö 2'
Toisen kilpailulähdön tulokset:
 1. Jouni Lempinen
 2. Janne Havinen
 3. Jeremi Mattsson
 4. Sami Inkiläinen
 5. Jukka Kankaanmäki
 6. Jani Hotakainen
 7. Jouni Eskola
 8. Reima Heinäjoki
 9. Jukka Oja
 10. Mikko Luomanperä
 11. Jussi Kankaanmäki
 12. Lauri Riekkola
 13. Jukka Inkiläinen
 14. Teemu Hartus
 15. Matti Lehtokari
 16. Ismo Torppa
 17. Antti Harju
 18. Matti Riekkola
 19. Kari Hartus (DNF)
 20. Sami Hyrske (DNF)

Havinen uusi mestaruutensa sekä rataennätyksen

'Mestari Havinen 2008Jo ennen kauden päätöskisaa Vaasan Janne Havinen pystyi uusimaan viime vuotisen mestaruutensa. Ero kakkosena olevaan Jouni Lempiseen pysyi Botniaringin viikonlopun aikana samassa 71 pisteessä kun oli ennen Jurvan kilpailua. Tuo ero riitti tässä vaiheessa mestaruuden varmistamiseen, kun Alastaron päätöskilpailussa ajetaan vain yksi kilpailulähtö ja jaossa on voittajalle 50 pistettä.

Lisää ilon aiheita Haviselle tuli toisessa kilpailulähdössä tehty uusi rataennätys. Ensimmäisessä lähdössä päästiin lähelle, mutta toisessa ruutulippukattoinen Mini kiersi radan ennätystahtiin. Kellot pysähtyivät viidennellä kierroksella aikaan 1:27.140 ja tällä alitettiin parilla kymmenyksellä Pekka Pohjanperän hallussaan pitämä vanha rataennätys. Haviset siis hymy korvissa kotimatkalle Jurvasta. Muut vielä joutuvat(saavat) pakata kimpsut kerran kasaan ja suuntaamaan Alastarolle pisteitä metsästämään

Kirjoitettu 17.9.2008, Mikko
Nimi:
Hymiöt: smile wink wassat tongue laughing sad angry crying 

| Unohda minut
1

Tästä puhutaan...

Lorainefups kirjoitti 29.10.2015
Top online pharmacy to Order Losec Visa...

BennettMr kirjoitti 27.10.2015
http://volcanogrup.com/media/category.ph...

KatelynRor kirjoitti 26.10.2015
Medicine Allegra Empty Stomach Viagra N...

Ronniebig kirjoitti 26.10.2015
klo.lesley.edu/wp-content/uploads/2014/0...

Natashawemi kirjoitti 19.10.2015
Norvasc Benefits Cats Sham Allergy...


Päivitetty: 17.9.2015 16:18:55.